Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τους Πολιούχους της Τρίπολης

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στην Τρίπολη, για την εορτή των Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ενώ κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον ως άνω Ιερό Ναό, όπου εναποτίθενται τα Χαριτόβρυτα Λείψανα των Νεομαρτύρων, με σκοπό να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να λάβουν τη χάρη των εορταζόντων Αγίων.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο, αναλύοντας συνάμα τον όρο “Νεομάρτυς”. Επίσης, ομίλησε για την δράση και το μαρτύριο των Αγίων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πιστούς σε μια συνεχή ομολογία της πίστεως για το Χριστό, όπως έπραξαν και οι Νεομάρτυρες.

Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο τέως Υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυμάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Διαβάστε ακόμα