Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 21 Μαΐου 2019, για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων, όπου φυλάσσεται η εικόνα των Αγίων και φιλοξενούνται τα Ιερά Λείψανά τους εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Με λιτανευτική πομπή τα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων, καθώς και η Τιμία Κάρα του Νεομ. Δημητρίου κατευθύνθηκαν από τον Ιερό Ναό Νεομ. Παύλου προς τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Νεομαρτύρων.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Μάνης κ. Χρυοστόμου, Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και των Θεοφίλ. Επισκόπων Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεόπλαστη δημιουργία του ανθρώπου. Έτσι και οι Νεομάρτυρες σαν δημιουργήματα του Θεού προέβαλλαν την πίστη τους και την αγάπη τους στο Χριστό μέσα από το μαρτύριό τους.

Πλήθος Τριπολιτών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να προσκυνήσει τα Λείψανα των Νεομαρτύρων.

Διαβάστε ακόμα