Στα Οινόφυτα η εκστρατεία για την άνοια παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ στα Οινόφυτα συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια από το «Καρέλλειο», την Μονάδα Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Β’ και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΜΕΓΑ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ανέφερε: «Το Καρέλλειο είναι μια Πρότυπη Μονάδα Alzheimer, υπόδειγμα για το έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».

Το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών, ενώ παράλληλα δόθηκε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο Alzheimer, την λειτουργία της μνήμης, το φορτίο των φροντιστών αλλά και σχετικά με το έργο που επιτελείται καθημερινά στην Μονάδα της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Η διευθύντρια του «Καρέλλειου», κ. Ευθυμιοπούλου ευχαρίστησε την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, κ. Αδαμαντία Λιάπη για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στη Βιβλιοθήκη.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τόνισε: «Το Καρέλλειο-Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» δημιουργήθηκε με την προτροπή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμου με σκοπό να σταθεί στο πλευρό των ηλικιωμένων που πάσχουν από τη νόσο και στις οικογένειές τους. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» συνεχίζουν καθημερινά και αδιάκοπα το σημαντικό αυτό έργο».

Η συγκεκριμένη δράση, που πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια με την αμέριστη βοήθεια της εταιρείας «ΜΕΓΑ»  και πάντα σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, έχει επισκεφτεί περισσότερες από 40 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου», το οποίο έχει εξετάσει συνολικά πάνω από 5.500 ανθρώπους, αναμένεται να συνεχίσει την πανελλήνια εκστρατεία και σε άλλες περιοχές τους επόμενους μήνες.

ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Διαβάστε ακόμα