Εποπτική διδασκαλία μαθητών στην Ι. Μητρόπολη Μάνης

Επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Αρεοπόλεως μετά των συνοδών δασκάλων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεοπόλεως. Τους μαθητές και μαθήτριες υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος, ο οποίος αφού μετέφερε την Σεπτή Ευλογία του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, μίλησε και παρουσίασε στα παιδιά με γλαφυρό και βιωματικό τρόπο, τα μέρη του ναού, τα λειτουργικά σκεύη, τα άμφια των ιερέων, τις εικόνες, τα κανδήλια, το κερί, το θυμιατό και το πρόσφορο.

Εξήγησε στα παιδιά, και με την ιδιότητα του δασκάλου που έχει, τους συμβολισμούς, που φανερώνουν και την χρησιμότητά τους, τονίζοντας ιδιαίτερα την αξία και την ανάγκη της συμμετοχής τους στα τελούμενα στο Ναό και ειδικότερα στην Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Οι μαθητές-τριες αφού υπέβαλαν και σχετικές ερωτήσεις και έλαβαν τις κατάλληλες απαντήσεις, επέστρεψαν στο σχολείο τους ενθουσιασμένοι με τους διδασκάλους τους. Μάλιστα πήραν και το ανάλογο κέρασμα και ως ενθύμιο της προσκυνηματικής τους επίσκεψης και της κατηχητικής τους ενημέρωσης μία ωραία εικόνα της Αναλήψεως του Κυρίου και της Παναγίας. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα