Η Διαβεβαίωση του Επισκόπου Τεγέας Θεοκλήτου

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, έδωσε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, με το πέρας του Εσπερινού της εορτής της Πεντηκοστής, σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. 

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. Το παρόν έδωσαν Ιερείς της Μητροπόλεως και οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Γερόντισσα Νεκταρία, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Γερόντισσα Παρθενία και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς Γερόντισσα Μαριάμ.  

Κατά την τελετή της Διαβεβαίωσης αναγνώσθησαν το Πρακτικό Εκλογής και η Πράξη Χειροτονίας του Επισκόπου Τεγέας, καθώς και η Απόφαση ορισμού του ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκλογής Βοηθού Επισκόπου στη Μητρόπολή του και ευχήθηκε τα δέοντα στον Βοηθό Επίσκοπό του, καθώς θα είναι κι αυτός “Υπουργός” των Μυστηρίων της Εκκλησίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Με τη σειρά του ο Θεοφιλέστατος, ευχαρίστησε υικώς τον Μητροπολίτη Μαντινείας διαβεβαιώνοντάς τον πως ποτέ δεν θα ξεχάσει την τιμή και την ευεργεσία στο πρόσωπό του. 

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων, καθώς και πλήθος πιστών. 

 

 

Διαβάστε ακόμα