Η Εορτή της Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ διά τον εσπερινό της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στον Άγιο Νικόλαο (Σελίνιτσα) Δυτικής Μάνης. Τον Σεβ. πλαισίωσαν οι ιερείς π. Χρήστος Μαλατζής, π. Ειρηναίος Παπαμάρκου και π. Παναγιώτης Λούτος. Πλήθος πιστών παρευρέθη στον Εσπερινό όπου την όλη επιμέλεια της πανηγύρεως είχε αναλάβει ο προϊστάμενος του Ναού μετά των επιτρόπων, αρχιμ. Νεκτάριος Βλαχόπουλος. Ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας ότι η Ανάληψη βεβαιώνει και την δική μας ανάβαση κοντά στο Θεό, δηλαδή φανερώνει την δυναμική της θεώσεώς μας κατά χάριν.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Αβία και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου στο Ακρογιάλι Αβίας. Μετά την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τους πατέρες π. Μιλτιάδη Σπυρόπουλο και π. Θεόδωρο Κοζομπόλη, ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος, ευλογία της αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου. Ο Σεβ. κατά το κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή ”Καὶ ἐπάρας τὰς χεῖρας αὐτοῦ εὐλόγησεν αὐτούς καὶ ἐγένετο ἐν τῷ εὐλογεῖν αὐτὸν αὐτοὺς διέστη ἀπ᾿ αὐτῶν καὶ ἀνεφέρετο εἰς τὸν οὐρανόν” (Λουκ. 24, 50-51). Τα άγια χέρια του Κυρίου ευλογούν τους μαθητές και πάντοτε ευλογούν. Είναι χέρια ευχαριστίας, δικαιοσύνης, διακονίας, προσευχής, αγάπης. Χέρια που μας ευλογούν μεταδίδοντας θεία χάρι. Άραγε, κατέληξε ο Σεβ., τα δικά μας χέρια, τί χέρια είναι; Μήπως είναι χέρια αμαρτωλά; Σήμερα το γεγονός της ευλογίας των χειρών του Κυρίου με την Ανάληψή Του δίνει το υπόδειγμα του χριστιανικού αγώνα για μια ζωή αγιότητας, ζωή που μας αναυψώνει και μας χαρίζει τον ουρανό κοντά στο Θεό. Όχι, λοιπόν, χέρια που να διαπράττουν την αμαρτία, αλλά χέρια αγιότητος

Οι πιστοί χάρηκαν και προσευχήθηκαν με την καρδιά τους στο πανέμορφο αυτό ναό τους, πραγματικό κόσμημα, στην ακρογιαλιά της Αβίας, στη συνεχιζόμενη παραλία της Καλαμάτας. Μεταξύ αυτών παρέστι και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα