Λαγκαδά Ιωάννης: “Αληθινή ζωή είναι η ζωή των Αγίων μας”

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ημέρα κατά την οποία μνημονεύεται από την Αγία μας Εκκλησία και ως «Κυριακή των Αγίων Πάντων», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Γερακαρούς.
Την διακονία του Θείου Λόγου υπούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ιεροκήρυκας της καθ´ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., π. Νικόδημος Σκρέττας, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος περί της σημερινής εορτής ως συνέχεια της Κυριακής της Πεντηκοστής και των νοημάτων αυτής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα αναδεικνύονται τα αποτελέσματα των χαρισμάτων του φωτισμού του Παναγίου Πνεύματος και της ιδρύσεως της Εκκλησίας, τα οποία είναι η Αγιοσύνη. Οι Άγιοι μας είναι εκείνοι, που με την Χάρη του Θεού, θυσίασαν την ζωή τους ουσιαστικά. Μιμήθηκαν τον Χριστό ως τον πρώτο Μάρτυρα πάνω στον Σταυρό, ως Ομολογητές και Συσταυρωμένοι με τον Κύριο. Εμείς δυστυχώς σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο, αρνητικό και αντίθετο προς όσα μας λέγει το Άγιο Ευαγγέλιο και ο Κύριος μας ζητάει. Θα πρέπει να έχουμε ως οδοδείκτες της ζωής μας, τους Βίους των Αγίων και να παραδειγματιζόμαστε, από την αληθινή τους αγάπη προς το πρόσωπο του Κυρίου μας».
Παίρνοντας εν συνεχεία αφορμή από μία φράση του ομιλητή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά συμπλήρωσε ότι «η ζωή του καθενός είναι μία πορεία ανοδική και δυναμική. Η σημερινή εορτή είναι ιδιαίτερη. Γιορτάζουμε όλοι, γιατί όλοι μας είμαστε υποψήφιοι να μπούμε σε αυτή την ανοικτή εορτή και όλοι εμείς καλούμεθα σήμερα από τον Θεό, να κάνουμε την σωστή επιλογή και να πάμε κοντά στον Θεό και όχι πίσω Του».
»Για όλους υπάρχει χώρος στον Παράδεισο. Αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε και όχι να εορτάζουμε την ονομαστική μας εορτή άσκοπα και αποτυχημένα. Οι Άγιοι, μιμήθηκαν τον Χριστό και έζησαν κατά Χριστόν, ακολουθώντας Τον πολλές φορές και μέχρι το Μαρτύριο».
Καταλήγοντας την σύντομη προσλαλιά του προέτρεψε το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, να αγαπήσουνε την ζωή των Αγίων και την μοιάσουνε, διότι όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η ζωή του Χριστού και η ζωή του Χριστιανού είναι ζωή Αγία και η ζωή των Αγίων είναι η ζωή της Εκκλησίας μας, είναι η αληθινή ζωή».
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεχείρισε τρεις νέους αναγνώστες, οι οποίοι θα διακονούν στον Ιερό Βήμα και το Αναλόγιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, ενώ επίδωσε και το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, εις τον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας π. Δημήτριο Καραγιάννη, προτρέποντας τον να συνεχίζει με την ίδια αγάπη και ζήλο το πλούσιο και κατά Θεόν πνευματικό έργο που επιτελεί τόσο στην ενορία της Γερακαρούς, όσο και στον ευαίσθητο τομέα της φιλανθρωπίας της ευρύτερης περιοχής της Αρχιερατικής Περιφέρειας των Λαγυνών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα