Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, η τοπική Εκκλησία Νεαπόλεως εορτάζει τα ονομαστήρια του σεπτού Επισκόπου της και χαίρει και αγάλλεται.

Στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.Άνδρέας συμπαραστατούμενος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο και τον επιχώριο Μητροπολίτη Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν ο Επίσκοπος Θερμών κ.Ιωάννης και ο Επίσκοπος Αμορίου κ.Νικηφόρος.  

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας με τρόπο γλαφυρό και λόγο αγιοπατερικό επεσήμανε το ρόλο του Επισκόπου στην Εκκλησία: «ο Επίσκοπος είναι το ορατό κέντρο της Βασιλείας των Ουρανών. Ακόμα και όταν ο Επίσκοπος δεν έχει ποίμνιο, ακόμα και τότε το ποίμνιό του βρίσκεται «εν ουρανοίς». Ο Επίσκοπος είναι κεκλημένος να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού στον κόσμο».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία  ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι   Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Σίμος Δανιηλίδης, οι  Βουλευτές κ.Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Υπουργός, κ.Γεώργιος Λαζαρίδης, κ.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  αρχηγοί της Αστυνομίας και του Στρατού, ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής  του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, καθώς και πλήθος πιστών που συνέρρευσε, για  να καταθέσει το σεβασμό του και να υποβάλει  τις ευχές του στον ακάματο Ποιμενάρχη του.

Και εις έτη πολλά, Σεβασμιώτατε, για τη δόξα της Εκκλησίας και την οικοδομή  του λαού του Θεού!  

 

 

Διαβάστε ακόμα