Ο Κορινθιακός Λαός υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Παναγίας

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, την Θαυματουργό Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα Προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγιωνύμου Όρους. 

Το Ιερό Θησαύρισμα που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθους ευσεβούς λαού. 

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στο ιστορικό της Αγίας Ζώνης στο διάβα των αιώνων, αλλά και στη θαυματουργική της χάρη. Ταυτόχρονα, δεόμενος την Υπεραγία Θεοτόκο, την ικέτευσε να σκέπη και να προστατεύει το Έθνος και το ανθρώπινο γένος, να καθοδηγεί τον πιστό λαό, ώστε να ζει σύμφωνα με τις εντολές του Υιού της και να φωτίζει τους ισχυρούς της γης να πορεύονται εν ειρήνη. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ για την ευλογία μεταφοράς της Αγίας Ζώνης και φανερά συγκινημέμος ευχήθηκε πατρικώς σε όλους η Μεγαλόχαρη Παναγία να τους αξιώσει του γλυκύτατου Παραδείσου. 

Στη συνέχεια, το τιμαλφές κειμήλιο εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό για προσκύνημα και τελέσθηκε Δέηση. 

Ουρές πιστών σχηματίστηκαν εντός και εκτός του Καθεδρικού Ναού, όπου υπομονετικά περίμεναν προκειμένου να προσκυνήσουν το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας, το οποίο σώζεται, αλλά και να εκφράσουν την ευλάβεια και το σεβασμό τους στο Ιερό Πρόσωπό της. 

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας, όπου και θα ψαλεί η Ιερά Ακολουθία της Αγίας Ζώνης. 




Διαβάστε ακόμα