Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την προσφορά της Αποστολικής Διακονίας

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος τίμησε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος. 

Η τιμητική εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Συνοδικού Μεγάρου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσφορά του οργανισμού στο διάβα του χρόνου. 

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας ευχαρίστησε για την βοήθεια και τη στήριξη την Ελλαδική Εκκλησία, αλλά και την πατρίδα Ελλάδα, οι οποίες δεν τον απογοήτευσαν ποτέ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Προσέφερε δε, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ένα ζωγραφικό πίνακα προς τιμήν της Αποστολικής Διακονίας και της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του θεάρεστου έργου της Ιεραποστολής.  

Στην εκδήλωση παρέστησαν Αρχιερείς, Ιερείς, εκπρόσωποι κομμάτων, του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.  

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

 

 

Διαβάστε ακόμα