Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Ιδρυτή της εν Κορινθία Εκκλησίας

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζει σήμερα η Κόρινθος, τον Πολιούχο και Προστάτη της Απόστολο Παύλο.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του εορτάζοντος Αγίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατά την οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Θαυμακού κ. Ιακώβου, Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

To θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος προτίστως εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Μητροπολίτη Κορίνθου για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής στην Πανήγυρη και τον συνεχάρη για την καθιέρωση των “Κορίνθου Παυλείων” τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε αποτελούν πλέον αναφορά για την Κόρινθο και την Ελλαδική Εκκλησία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία παρουσίας της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας για την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθως, ομίλησε για την θεολογία του Αποστόλου Παύλου αναλύοντας την Χριστολογία και την Εκκλησιολογία του. 

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Κορίνθου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές των “ΙΓ΄Κορίνθου Παυλείων”. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  απηύθυνε στο Γέροντα Εφραίμ για τη μεταφορά της Τιμίας Ζώνης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αδελφικώς τους συμμετέχοντες Αρχιερείς.

Τέλος, ανακήρυξε ως Ευεργέτες της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου τον εκ των ιδιοκτητών της Εταιρίας «ΠΙΕΤΡΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗ Α.Ε.» κ. Χρήστο Πιέτρη και τον Πρόεδρο της Εταιρίας «ΜΑΝΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» κ. Ιωάννη Μαντά ενώ ανακήρυξε Δωρητή της Ι. Μητροπόλεως μας τον Πρόεδρο της Εταιρίας «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Κ.Β.Ε.Ε.Κ.» κ. Δημήτριο Μητσόπουλο, αποδίδοντάς τους  τιμητικώς το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, αναγνωρίζοντας την βοήθεια και την αγάπη με την οποία «αγκάλιασαν» και συνεχίζουν ν’ «αγκαλιάζουν» την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και το Κορινθιακό Ποίμνιο και παρακαλώντας την Παναγία μας και τον Απόστολό μας να βρουν οι πράξεις τους μιμητές προς δόξαν Θεού και προς ανακούφιση των εχόντων την πραγματική ανάγκη!

Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να μετάσχει της Θείας Λειτουργίας, αλλά και να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Παναγίας. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα