Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας τελέστηκε με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του και ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών: ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο  Θεοφ. Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαγαδασκάρης κ. Πρόδρομος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Θεοφ. Επίσκοπος Σάχτυ και Μιλέροβο κ. Σίμων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρωσσίας, o Πανιερ. Επίσκοπος Ναϊσού κ. Αρσένιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Τουλτσέας κ. Βησσαρίων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρούσσης κ. Ναούμ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζουκδίδι καί Τσαΐσι κ. Γεράσιμος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Γεωργίας,  ο Πανιερ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας και ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος τον οποίο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων

Στην διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Απ. Ανδρέου από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη μας καθώς και το λείψανο του Απ. Παύλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα