Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο “Βήμα του Γαλλίωνος” στην Αρχαία Κόρινθο

Αρχαία Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με τον καθιερωμένο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο “Βήμα του Γαλλίωνος”, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, περατώθηκαν απόψε οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Κορίνθου Απόστολο Παύλο.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολίτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Γέροντας Εφραίμ, κάνοντας εκτενή αναφορά στο θέμα της πνευματικής πατρότητος κατά τον Άγιο Απόστολο Παύλο. 

Να σημειωθεί, ότι η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στο ίδιο σημείο όπου οδηγήθηκε ο Απόστολος Παύλος για να απολογηθεί στο Ρωμαίο της Αχαΐας Γαλλίωνα, διότι κήρυττε Ιησούν Χριστόν και την Ορθόδοξη Χριστιανική Αλήθεια.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Γέροντα Εφραίμ για την διακονία του κηρύγματος, καθώς επίσης και όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση των “ΙΓ΄ Παυλείων”, αλλά και τους χιλιάδες πιστών που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα