Υποδοχή Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής στην Ι. Μητρόπολη Τρίκκης

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι της Μεγάρχης Τρικάλων υποδέχτηκαν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 το απόγευμα την Τιμία και Χαριτόβρυτο Κάρα της Οσίας και Θεοφόρου Μητρός Ημών Υπομονής.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν στην είσοδο του χωριού το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Τιμία Κάρα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.

Την Αγία μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Παπαλεξόπουλος με τη συνοδεία του.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στην σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιο για την άδεια και τη μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών η Τιμία Κάρα της Οσίας και Θεοφόρου Μητρός Ημών Υπομονής, αλλά και την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου όπου και φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο ως επίσης και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Άνθιμο με τη συνοδεία του για τον κόπο του να έρθει στην αγιοτόκο Μητρόπολη μας.

Ακολούθησε στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου παρουσίαση λευκώματος με τίτλο: «Ο εκκλησιαστικός και ο λαογραφικός πλούτος της Μεγάρχης».

Αργά το βράδυ ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε ενορίτες από το χωριό Ξηρόκαμπος Καλαμπάκας, με την συνοδεία του Πρωτοπρεσβυτέρου Αχιλλέως Καραμίντζιου, ευλαβείς προσκυνητές στη χάρη της Οσίας Υπομονής.

 

 

Ι. Μ. Τρίκκης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin