Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Θηβών

Στην ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος μετέβη την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος για την εορτή του Προφήτη Ηλία και την επέτειο 1000 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Προφήτη Ηλία. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος δώρισε στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής μοναχή Κικιλία αντίγραφο του Τετραβάγγελου του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.

Το Σάββατο το πρωί, 20 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον απεσταλμένο του Θεού Προφήτη Ηλία, στον οποίο αναφέρεται η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη τονίζοντας ιδιαίτερα  την εμφάνιση του Προφήτη Ηλία στην Μεταμόρφωση του Χριστού στο όρος Θαβώρ.

Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας, όπου κατά τη Θεία Λειτουργία χειροτόνησε Διάκονο τον κ. Βασίλειο Κουνάβη, Χημικό Μηχανικό. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ιερωσύνη, η οποία είναι διακονία, καθώς και στην ταπείνωση που θα πρέπει να διακρίνει τον ιερέα, και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα υγεία, δύναμη και καλή διακονία.

 

 

Διαβάστε ακόμα