Εορτή της Αγίας Κυριακής στο Σιδηρόκαστρο Μάνης

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Μάνης μετέβη χθές, Κυριακή 7 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο εορτάζοντα Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής στο χωριό Σιδηρόκαστρο της περιοχής Γυθείου και ιερούργησε συμπαριστούμενος από τον πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου και τον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. με αφορμή την σημερινή Ευαγγελική περικοπή μίλησε για την Πρόνοια του Θεού προς την άλογη κτίση και την κορωνίδα της Δημιουργίας, τον άνθρωπο. Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και την τέλεση της αρτοκλασίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου ‘’Η Αγία Κυριακή’’ και συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Αριστομένης Δαμιανάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γ. Μπουτσικάρης. Ο Σεβ. εξήγγειλε υποτροφίες για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου καταχειροκροτούμενος από τους πιστούς χριστιανούς.

Στη συνέχεια ο Σεβ. προσκληθείς μετέβη με τη συνοδεία στην οικία του κ. Δημητρίου Μαστακούρη, ο οποίος διετέλεσε chef του Πρίγκηπος της Ελλάδος Πέτρου (+1980), εγγονός του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και είχε συζήτηση μαζί του για ιστορικά θέματα. Τέλος, επεσκέφθηκε και άλλα αξιοθέατα της Κοινότητας και ευλόγησε τους κατοίκους οι οποίοι εξέφρασαν ποικιλοτρόπως την χαρά τους για την επίσκεψη αυτή του Ποιμενάρχου τους.

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin