Επισκέψεις του Μητροπολίτη Κορίνθου στα Χανιά

Στο διάστημα της παραμονής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου ο οποίος κόμισε στην Ιερά Μητρόπολη μας την Τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του ιδίου και της συνοδείας του σε διάφορα σημεία και περιοχές της πόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου, όπου τον υποδέχτηκε η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοφόρα και τον ξενάγησε στο μουσείο της Μονής.

Την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και συγκεκριμένα τη ιστορική Μονή Γωνιάς επισκέφτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, όπου έλαβε θερμοτάτης υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος τον ξενάγησε και στο κειμηλιαρχείο της Μονής.

Επίσης ξεναγήθηκε στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, στην βιβλιοθήκη, στο νέο Αρχονταρίκι και το οινοποιείο της Μονής, καθώς και στο Μουσείο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής συνοδευόμενος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, ενώ επισκέφτηκε το Βοτανικό Πάρκο, τους Τάφους των Βενιζέλων και έδωσε το παρών στο 19ο Πολιτιστικό αντάμωμα που πραγματοποίησε στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «ο Ψηλορείτης» απευθύνοντας προς το κοινό και σύντομο χαιρετισμό.

 

 

Διαβάστε ακόμα