Εξόδιος Ακολουθία μοναχού Κυρίλλου στην Ι. Μονή Αγίου Αντωνίου Άρβης

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Ιουλίου εξεδήμησε προς Κύριον ο μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου Άρβης μακαριστός π. Κύριλλος.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο καθολικό της Ιεράς Μονής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα, με τη συμμετοχή συνόλου των Ιερέων της Επαρχίας Βιάννου και του Αντιπροέδρου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. κ. Σπυρίδωνος Φουκαράκη, ο οποίος μετέφερε στους οικείους του π. Κυρίλλου τις συλλυπητήριες ευχές του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στον επικήδειό του αναφέρθηκε με σαφήνεια στο ατελεύτητο μυστήριο του θανάτου, ενώ ομίλησε με λόγους αγάπης για τον μακαριστό π. Κύριλλο εξαίροντας παράλληλα τα χαρίσματα που είχε.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο π. Κύριλλος γεννήθηκε το 1946 στον Άγιο Βασίλειο της επαρχίας Βιάννου. Έγγαμος με τέσσερα παιδιά, Ήταν εγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών όμως η χάρις του Θεού τον οδήγησε να ακολουθήσει τον μοναχικό βιο. Αρχικά μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα, απ’ όπου έμαθε και ακολούθησε πιστά, μέχρι το τέλος του, το μοναχικό τυπικό. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κρήτη και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Άρβη και εκάρη μοναχός, μετά από διετή δοκιμασία, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας κυρό Νεκτάριο, στον οποίο ανήκε τότε, διοικητικά, η Επαρχία της Βιάννου. Ο π. Κύριλλος διακρινόταν για το ταπεινό φρόνιμα, ήταν φιλακόλουθος, φιλάγιος και εργατικός.

 

Διαβάστε ακόμα