Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας
14 Ιουλίου 2019 Κοινοποιήστε

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. 

Η Σύναξη έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών της Οικοκυρικής Σχολής του Τεγεατικού Συνδέσμου Αρκαδίας. 

Προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τεγέας, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. 

Στη συνέχεια ξεκίνησε η Σύναξη κατά την οποία ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ομίλησε στους κληρικούς του για διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών ενημέρωσε για το επίκαιρο ζήτημα Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως θα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. 

Επίσης, αναφέρθηκε στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας τονίζοντας ότι ο κίνδυνος βρίσκεται προ των θυρών γι΄ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμός. 

Τέλος, κάλεσε τους Ιερείς να μην συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες, αλλά η διακονία τους να χαρακτηρίζεται από αγάπη και διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. 

Ακολούθως, ζήτησε από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως να αναγνωρίζει και να σέβεται το νέο Βοηθό Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο. 

 

 

Εκτύπωση