Η Δημητσάνα υποδέχθηκε απότμημα της Αγίας Ζώνης

Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Δημητσάνα, παραμονή εορτασμού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η υποδοχή αποτμήματος της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της ιστορικής Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Αιμυαλών Αρκαδίας.

Το Θεομητορικό Θησαύρισμα υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και  Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Το απότμημα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και τελέσθηκε  Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του στην Πανήγυρη, αναφερόμενος στις αρετές που τον διακρίνουν. 

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης κήρυξε το θείο λόγο, ομιλώντας για την εορτάζουσα Αγία Κυριακή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ύψιστη αρετή της παρθενίας, η οποία την χαρακτήριζε καθ΄ ολοκληρίαν του βίου της. Κάλεσε δε το εκκλησίασμα να μιμηθεί την Αγία, ιδιαιτέρως σήμερα, όπου η κοινωνία χαρακτηρίζεται από πτώση ηθών και αξιών. 

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος τίμησε με το μετάλλιο του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ τον κατά σάρκα πατέρα του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Χρήστο Νικολόπουλο καθώς και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Βυτίνας Πρωτοπρ. Νικόλαο Ντάβο για το έργο και την προσφορά τους.  

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, αλλά και του αποτμήματος της Αγίας Ζώνης στη γραφική κωμόπολη. 

Τέλος, μετά το πέρας της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, όπου το παρόν έδωσαν και οι δύο Μητροπολίτες.

 

 

Διαβάστε ακόμα