Η εορτή της Αγίας Κυριακής στην Ι. Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε επι τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο γραφικό εξωκλήσι στην μαγευτική τοποθεσία της δημιουργίας του θεού των αιωνόβιων πλατάνων και της αενάου πηγής του Χωνευτικού του αγιάσματος της Αγίας στον οικισμό του Πιρνακίου ΔΔ Ωρολογίου Αυλωναρίου την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 με την έναρξη του Όρθρου και εν συνεχεία της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και των συλλειτουργούντων: του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή Πρωτοπρ Δημήτριο Βαρσάμο Εφημέριο Μονοδρίου Πανοσ. Ιερομόναχο Αντώνιο Αγγελόπουλο Πρεσβύτερο Ηλία Παπαφακλή τοποτηρητού και εφημερίου ενορίας Ωρολογίου και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή καθώς και των συμμετεχόντων πιστών που τίμησαν την εορτή και προσήλθαν του κοινού Ποτηρίου του Σώματος και Αίματος του Χριστου.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναλύοντας με τον θεολογικό λόγο του την σημασία της ευαγγελικής περικοπής στην συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο τα θαύματα και στο μαρτύριο όπου υπέστη η Αγία Κυριακή λαμβάνοντας τον επουράνιο στέφανο εν ουρανοίς.

Εις το αναλόγιο απέδωσε τους ύμνους ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

 

Διαβάστε ακόμα