Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως και Διευθυντή του Εκκλ. Ορφανοτροφείου Χαλκίδος και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

  Στον Ι. Ναό τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι ιερείς, Αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-Εφημέριος Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Πρωτοπρ. Ιωάννης Κορέλης – Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων και Οικον. Ιωάννης Κετσετζής – Εφημέριος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Καθενών.

  Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι αξιώθηκαν να λάβουν από τον Θεό το μεγάλο χάρισμα των ιάσεων κατά των ασθενειών και είχαν την μεγαλοψυχία να διακονούν φιλάνθρωπα τους αρρώστους συνανθρώπους τους, χωρίς να εισπράττουν αμοιβή.

Ο Εσπερινός ολοκληρώθηκε με λιτανεία ανά τας οδούς της Ενορίας, στην συμμετείχαν με ψυχική συγκίνηση πάμπολλοι ευσεβείς χριστιανοί.

 Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων της Ενορίας Καμαρίτσας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους ανωτέρω κληρικούς και τον Αρχιμ. Ηρακλή Λάππα – Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Τριάδος Καμαρίτσας, τον εορτάζοντα Πρωτοπρ. Αργύριο Στουραΐτη – Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιτικών και τον Πρεσβ. Κωνσταντίνο Πραντζίκο – Εφημέριο του Ι Ν. Αγ. Παρασκευής Παγώντα.

  Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα κάνοντας ερμηνευτική αναφορά στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τονίζοντας πως η αγάπη δεν είναι μόνο η κινητήριος δύναμη για την επιτέλεση του αγαθού, αφού για πολλές αγαθές πράξεις υπάρχουν διάφορα κίνητρα αλλά και σκοτεινά εφαλτήρια, αλλά μόνο η αγάπη είναι αυτή που έχει και δίνει αληθινή αξία στην όποια πράξη μας και είναι η μόνη αξία της παρούσης ζωής που δεν θα χαθεί μετά από αυτήν.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα