Ο Μητροπολίτης Παροναξίας τίμησε εκτελεσθέντες της Γερμανικής Κατοχής

 Την Τρίτη 23-7-2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, επί τη 75η επετείω από της διασώσεως των 125 νέων της Πάρου (23-7-1944) από την εκδικητική μανία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής με την σωστική παρέμβαση του τότε Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, που απέδωσε την σωτηρία σε θαύμα της Παναγίας μας. Στην συνέχεια συμμετείχε στην καθιερωμένη Λιτανεία και τέλεσε τον Αγιασμό στον εξωτερικό περίβολο της Μονής.

   Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στην Πλατεία Ηρώων Λευκών όπου συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν ο Δήμος Πάρου, η Τοπική Κοινότητα  και ο Μ.Ε.Ε.Α.Σ. ΥΡΙΑ Λευκών προς τιμήν του Λευκιανού Εθνομάρτυρος Νικολάου Ιακ. Στέλλα ο οποίος στις 21-5-1944 απαγχονίστηκε στην Πλατεία της Μάρπησσας από τους Γερμανούς κατακτητές.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέσθηκε Τρισάγιο και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μαρμάρινου ανάγλυφου του ήρωος. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΘΥΣΙΑ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ» που αναφερόταν στα γεγονότα της γερμανικής κατοχής στην Πάρο.

Την εκδήλωση την οποία πλαισίωσε ο Βυζαντινός Χορός «ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ»  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος , ο Έπαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς  καθώς και Πρόεδροι άλλων Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

 

Διαβάστε ακόμα