Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Υπουργείο Παιδείας
30 Αυγούστου 2019 Κοινοποιήστε

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Υπουργείο Παιδείας

υνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, πρόεδρο και τους σεβασμιότατο μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη, αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Της Εκκλησίας Κρήτης και εντιμολ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, νομικό σύμβουλο αυτής, ως μέλη, επισκέφθηκε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής.

Όπως ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η Εκκλησία Κρήτης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», που αφορούν σε όλες τις πτυχές των σχέσεων Εκκλησίας Κρήτης – Πολιτείας, στο πλαίσιο πάντοτε των διακριτών ρόλων.

«Η συζήτηση υπήρξε ουσιαστική και γόνιμη και διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα με ειλικρινή διάλογο και από τις δύο πλευρές», σημείωσε στην ανακοίνωση η Εκκλησία Κρήτης. Η υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεσμεύθηκε για τη μελέτη και επίλυση των θεμάτων που ετέθησαν, αναφέρθηκε με σεβασμό στο Εκκλησιαστικό Καθεστώς της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία υπάγεται κανονικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και βεβαίωσε για την αποφυγή κινήσεων αιφνιδιασμών και κάθε είδους «τετελεσμένων» εκ μέρους της Πολιτείας.

 

ΑΠΕ

Εκτύπωση