Η Αποτομή της κεφαλής του Προδρόμου στο νέο Οίτυλο

Στον παρά την θάλασσα Νέου Οιτύλου Μάνης Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου μετέβη σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου ιερούργησε πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρ. π. Σταύρο Βλαστέλλη και τον διάκονο της Μητροπόλεώς μας π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Ο Σεβ. στο κήρυγμα του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα μεταξύ των άλλων είπε: «Η σημερινή ημέρα είναι πάνυ αιδέσιμος καθ’ οτι μνήμη ποιούμεθα της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου. Και ο Τίμιος Πρόδρομος επεσφράγισε την ακεραιότητα του βίου του με το μαρτύριο. Ο μέγιστος των Προφητών είπε στον Ηρώδη όταν αμάρτανε «οὐκ ἔξεστί σοι», δεν σου επιτρέπεται να παραβαίνεις τον νόμο του Θεού. Λόγος δυνατός, ισχυρός, ελεγκτικός. Στην πνευματική ζωή υφίστανται και οι πνευματικοί νόμοι, οι εντολές του Θεού που δεν πρέπει να καταστρατηγούμε.

Και ο Σεβ. κατέληξε οτι ο Άγιος Ιωάννης δεν είναι τυχαία προσωπικότητα. Είναι μέγιστος των Προφητών, Πρόδρομος του Κυρίου και Βαπτιστής. Είναι αυτός ο λαοφιλής Άγιος, ο οποίος τελικά μας έδειξε τον Κύριο λέγοντας: «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου» (Ιω. 1,29).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Διαβάστε ακόμα