Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στον εκπρόσωπο της Βασιλίσσης
27 Αυγούστου 2019 Κοινοποιήστε

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στον εκπρόσωπο της Βασιλίσσης

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 27 Αυγούστου τρ. έτ., ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον εκπρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Κουινσλάνδη κ. Paul de Jersey, μέσα στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεώς του στη Βρισβάνη.Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως των δύο ανδρών συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως αυτό της θρησκευτικής ελευθερίας, με αφορμή την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Ο Κυβερνήτης Paul με την ευκαιρία της πρώτης συναντήσεώς του με τον νέο Αρχιεπίσκοπο,τον καλωσόρισε στην Αυστραλία και του ευχήθηκε να γράψει μια λαμπρή ιστορία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όπου πάτε μαγνητίζετε και ενθουσιάζεται τον κόσμο», ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη για την προσφορά του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Εν συνεχεία, έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κυβερνείου και τέλος ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στον Αρχιεπίσκοπο αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές του Βασιλικού Πρωτοκόλλου γι’ αυτό άλλωστε έγινε δεκτός από την προσωπική ασφάλεια του Κυβερνήτη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και εκπαιδευμένος σκύλος – αστυνομικός.

Να σημειωθεί ότι κατά τις προηγούμενες ποιμαντικές επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Βικτώρια και στην Δυτική Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος είχε αντίστοιχες συναντήσεις με τους Κυβερνήτες και Πρωθυπουργούς των Πολιτειών, με μέλη της τοπικής Βουλής και των τοπικών Αρχών, οι οποίοι υποδέχθηκαν το νέο Αρχιεπίσκοπο της Αυστραλίας με αισθήματα αγάπης, τιμής, ενθουσιασμού και σεβασμού.

Ήδη έχει προγραμματιστεί η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Αδελαΐδα από 30 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου, καθώς και στο Cairns από 30 Οκτωβρίου έως και 4 Νοεμβρίου και στο Darwin από 6 Δεκεμβρίου έως 10 του ιδίου μηνός. Η επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα του κράτους την Καμπέρα, έχει προγραμματιστεί από 26 έως 29 Νοεμβρίου.

 

 

Εκτύπωση