Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Βουλή της Κουινσλάνδης

Μέσα στο πλαίσιο της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στην Βρισβάνη ο νέος Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε σήμερα, την πρώτη του επίσημη επίσκεψή του στη Βουλή της Κουινσλάνδης.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στην επίσημη είσοδο του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Curtis Pitt, o οποίος τον οδήγησε στην αίθουσα δεξιώσεων, όπου ανέμεναν πολλοί βουλευτές, πρέσβεις επίσκοποι της Καθολικής και Αγγλικανικής Εκκλησίας και σημαίνοντα στελέχη της Ελληνικής Ομογένειας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην θερμή ομιλία του καλωσόρισε το νέο Αρχιεπίσκοπο στην Κουινσλάνδη και τον ευχαρίστησε που απεδέχθη την πρόσκληση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος είναι ένα πρόσωπο που έχει εκπλήξει ευχάριστα όλη την κοινωνία της Αυστραλίας. «Πραγματικά είστε ένα δώρο στην Αυστραλία και είμαστε τυχεροί που σας έχουμε κοντά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στις προκλήσεις των ημερών και στη σχέση που έχει ο Ελληνισμός με την τοπική κοινωνία. Ευχαρίστησε την τοπική Βουλή για την διαχρονική προσφορά της στον Ελληνισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία και υπεσχέθη ενότητα και συνεργασία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους της Βουλής από τον Πρόεδροκ. Curtis Pitt. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα