Ο Αρχιεπίσκοπος στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Αττικής

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Περιστερίου κ. Κλήμης, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, κλήρος και λαός.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Πατούλη και τα μέλη του Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους. 

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι «θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα υπηρετήσουμε το μετρό και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια. Όλες μας οι αποφάσεις θα λαμβάνονται αφού έχει προηγηθεί ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος. Επιδιώκουμε την ενότητα, την συναίνεση και την συνεργασία, αλλά και δε φοβόμαστε την σύγκρουση με τους λαϊκιστές. Για εμάς, προτεραιότητα είναι ο πολίτης της Αττικής, πρώτα ο πολίτης είναι το μήνυμα μας, γι’ αυτό θέλουμε ως Περιφέρεια να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα διασφαλίζουν στους πολίτες την ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες ζωής» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους στόχους. Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυναν όλοι οι επικεφαλής των Παρατάξεων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κονταρίνης

 

 

Διαβάστε ακόμα