Ο Δήμαρχος Τρίπολης τίμησε τον Μητροπολίτη Μαντινείας
30 Αυγούστου 2019 Κοινοποιήστε

Ο Δήμαρχος Τρίπολης τίμησε τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ακολούθησε γεύμα παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου., του Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, του Ιερισσού κ. Θεόκλητος, της Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Ωλένης κ. Αθανάσιος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Εκεί ο απερχόμενος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής επιφύλασσε μια έκπληξη στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρο.

Ο κ Παυλής έδωσε στον Μητροπολίτη ένα τιμητικό δίπλωμα καθώς επίσης και το μετάλλιο της πόλεως της Τριπολιτσάς για την προσφορά του.

Δημήτρης Παυλής:

Έλαβα την πρωτοβουλία γιατί σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον ποιμενάρχη μας τον κ. Αλέξανδρο. Επειδή ακριβώς από την θεσμική μου θέση σε δύο μέρες παραδίδω στον καινούργιο δήμαρχο αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν θα είμαι παρών στα πράγματα.

Θα μου επιτρέψετε Σεβασμιότατε να καταχραστώ για λίγο το χρόνο σας. Νιώθοντας την ανάγκη να σας ευχαριστήσω δημοσίως και αυτό γιατί δείξατε τι σημαίνει ποιμενάρχης σε μία περιοχή.  Εμένα προσωπικά με έχετε συγκινήσει με τον αγώνα τον οποίο κάνετε για την ειλικρινή συμπεριφορά σας, απέναντι σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα δημόσια πράγματα του Δήμου μας και θα ήταν νομίζω παράλειψη μου να μην εκμεταλλευτώ την σημερινή μέρα, που είναι η ονομαστική σας εορτή και δημοσίως να σας ευχαριστήσω. Θα μου επιτρέψετε γιατί είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω, να σας παραδώσω ένα τιμητικό δίπλωμα καθώς επίσης και το μετάλλιο της πόλεως της Τριπολιτσάς.

Και αυτό ως ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και για αυτά τα οποία έχετε προσφέρει στον τόπο μας.

Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρος

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εξ όλης της ψυχής και της καρδιάς μου το δήμαρχο μας διότι επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια συνεργαστήκαμε και συμπορευτήκαμε για να προσφέρουμε ότι μπορούσαμε καλύτερο στην πόλη μας και γι’ αυτό ήμουνα χρεωμένος την αγάπη μου που μου έδειχνε στην συνεργασία που κάναμε.

Με συγκινεί ιδιαίτερα με αυτή τη χειρονομία που έκανε σήμερα να μου δώσει αυτό το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλεως μας τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ευγενικά συναισθήματά του και του εύχομαι η πορεία στο Δήμο να συνεχίζεται καθώς είναι εκλεγμένος με μία ομάδα συμπολιτών μας να συνεχίσει να βοηθάει όταν πρέπει και να ελέγχει πάλι όταν χρειάζεται τον καινούργιο δήμαρχο, ώστε τα πράγματα της πόλεως μας να βαδίσουν προς το καλό.

Γιατί εμείς οι Τριπολιτσιώτες, την πόλη μας την αγαπάμε ιδιαίτερα και αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι μια πόλης όπως όλες οι άλλες, είτε με πλούτο είτε με κόσμο πολύ. Η Τρίπολη είναι μία πόλη που είναι τιμημένη και δοξασμένη στην ιστορία και έχει να εμφανίσει και ομορφιές φυσικές και γι’ αυτό την αγαπάμε ιδιαίτερα και αφοσιώνομαιθα στην εργασία για να της προσφέρουμε ό,τι καλύτερο.

Ευχηθείτε λοιπόν Μακαριώτατε η Τριπολιτσά που ήταν ο στύλος της ελευθερίας μας να μείνει έτσι τιμημένη και δοξασμένη και πάλι να της προσφέρουμε όλη την αγάπη μας.

Ευχαριστώ Δήμαρχε μου και σου εύχομαι έτη πολλά.

 

pna.gr

Εκτύπωση