O εορτασμός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Πατρών

«Δέχου Παναγία τον ύμνον και δίδου την χάριν»

     Με λαμπρότητα εορτάσθη η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πάτρα. 

      Κέντρο του εορτασμού ήταν το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας.         

     Την παραμονή ετελέσθη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ατλάντας κ. Αλεξίου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου. 

      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του ανεφέρθη, στο πανάγιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην μεγάλη αγάπη όλων των Αγίων στην Παναγία, στην συγκλονιστική τιμή προς το πρόσωπό Της απ’ όλους τους Ορθόδοξους και ιδιαιτέρως τους Ορθοδόξους Έλληνες, στις ευεργεσίες Της στο ανθρώπινο γένος και μάλιστα στους Ορθόδοξους Έλληνες μέσα στο διάβα της ιστορίας. 

     Επίσης, ετόνισε ότι η Παναγία είναι η συγκεφαλαίωσις του μυστηρίου της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, όπως φαίνεται στη Καινή και Παλαιά Διαθήκη και ερμηνεύουν οι Θεοφώτιστοι Άγιοι Πατέρες. 

    Επιπλέον, επήνεσε τις πολλές χιλιάδες των πιστών από την Πάτρα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι προσέτρεξαν στο λόφο της Γηροκομήτισσας για να ασπασθούν το ιερό εκτύπωμά Της. 

    Εν συνεχεία ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου, τη συμμετοχή του Ηγουμένου και των Πατέρων της Μονής, η οποία επερατώθη τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Ανήμερα το πρωί ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ατλάντας κ. Αλεξίου. 

 

 

Διαβάστε ακόμα