Ο Επίσκοπος Κερνίτσης στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, εορτή Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην ιστορική πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών.

Πλήθη πιστών με θρησκευτική κατάνυξη προσήλθαν στην Ιερά Μονή με τα πόδια από το χωριό Σκιαδά, γενέτειρα του Οσίου Ιωακείμ του νέου, την Πάτρα, την Ηλεία, την Γορτυνία άνευ υποδημάτων για να εκπληρώσουν το τάμα τους, να ευχαριστήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο και να εκκλησιαστούν .

O Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ετόνισε ότι Παναγία Παρθένος και Θεοτόκος Μαρία έγινε ο λαμπρός οίκος τον οποίο ετοίμασε επί της γής ο Θεός δια τον Υιόν του. Το μεγαλείο της Παναγίας ανήγγειλαν οι προφήτες της παλαιάς διαθήκης. Ας καταφεύγουμε με πίστη και ευσέβεια προς την μητέρα του Κυρίου μας λέγοντας πολλές φορές “Ταις Πρεσβείες της Θεοτόκου Σώσον Ημάς Κύριε “.

Τέλος, αφού ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτοιυ Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς κληρικούς και λαϊκούς, ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Μονής π. Ιερώνυμο Διαμαντόπουλο τα έτη του να είναι πολλά και ευλογημένα. Έκλεισε την ομιλία του με ευχές στους πιστούς που είχαν κατακλύσει όλους τους χώρους της Μονής, ευχόμενος η ζωή τους να είναι Θεοσκέπαστη, Παναγιοσκέπαστη και Αγιοσκέπαστη και να κρατούν μέσα στην καρδία τους ως πολύτιμο θησαυρό την Αγίαν Ορθόδοξον Πίστη.

 

 

Διαβάστε ακόμα