Ο Μητροπολίτης Σερρών όρκισε τη νέα Δημοτική Αρχή Σερρών

Στην κατάμεστη από Σερραίους αίθουσα «Ορέστης» του ξενοδοχείου «Elpida Resort» της πόλεως των Σερρών, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκινήσεως, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Σερρών κ. Αλεξάνδρου Χρυσάφη. 

            Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού επί τη εγκαταστάσει του νέου Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

            Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φ. Αραμπατζή, των Βουλευτών του Νομού Σερρών, του τ. Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Ι. Μωϋσιάδη, του νεοεκλεγέντος Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του τ. Δημάρχου Σερρών κ. Π. Αγγελίδη, εκλεγέντων νέων Δημάρχων, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

            Αμέσως μετά τον θρησκευτικό όρκο, τον οποίο ανέγνωσαν ο νέος Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Θεού στο έργο τους, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους. Ετόνισε δε, ότι αναμένει με χρηστές ελπίδες μία αγαστή συνεργασία του Δήμου με την τοπική μας Εκκλησία, προς όφελος του τόπου και ευημερία των πολιτών, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική μας Εκκλησία θα συνεχίσει να είναι αγαθοποιός δύναμις και θερμή συμπαραστάτης σε κάθε έργο προόδου και προκοπής, επ’ωφελεία των ανθρώπων. «Είμεθα βέβαιοι ότι είναι απόφασή σας να αγωνισθείτε για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιστορικού Δήμου των Σερρών, ο οποίος έχει δυνατότητες και προοπτικές. Η αγία μητέρα μας Εκκλησία σας περιβάλει με ιδιαίτερη στοργή, αγάπη και εμπιστοσύνη, σεβομένη τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας. Ευχόμεθα με την χάρη του αγίου Θεού να επαυξήσετε ότι καλό και αγαθό παραλαμβάνετε, επ’ωφελεία των δημοτών και να εργασθείτε για την περαιτέρω πρόοδο του τόπου», υπεγράμμισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

            Ακολούθως, ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβ. κ. Θεολόγο, τους εκπροσώπους των Αρχών και τους πολίτες για την τιμητική τους παρουσία και αναφέρθηκε στους προγραμματικούς του σχεδιασμούς για τη διοίκηση του Δήμου Σερρών. 

            Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος προσέφερε ως ευλογία στο νέο Δήμαρχο μια εικόνα της «Παναγίας Πονολυτρίας».

 

Διαβάστε ακόμα