Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της πόλεώς μας, Μητροπολίτου Περιστερίου κ. κ. ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ετελέσθη σήμερα, 1 Αυγούστου 2019, σε κατανυκτικό κλίμα, ο Εσπερινός και η πρώτη Ιερά Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.

Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και από εκατοντάδες πιστούς, Χοροστάτησε και συμπροσευχήθηκε με τον πιστό και φιλακόλουθο λαό της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού της «Ευαγγελίστριας» Περιστερίου. Πριν ψαλούν τα τελευταία υπέροχα τροπάρια «Απόστολοι εκ περάτων…» ο Μητροπολίτης μας, απέδωσε Θείο Λόγο για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τη νεολαία του Περιστερίου να προσέλθει και να προσευχηθεί ενώπιον της ιεράς εικόνος της Παναγίας μας, να ζήσει όμορφα, μυστηριακά την κατανυκτική αυτή περίοδο του Δεκαπενταυγούστου. Μετά του «Δι ´ ευχών…» οι εκκλησιαζόμενοι παρέλαβαν από το χέρι του Μητροπολίτου μας μικρό εικονάκι, αντίγραφο της θαυματουργικής ιεράς εικόνος της Παναγίας μας, η οποία τεθυσαυρίζεται στον ιερό μας ναο, προς ευλογία και βοήθεια.

 

 

Διαβάστε ακόμα