Ποιμαντική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας
4 Αυγούστου 2019 Κοινοποιήστε

Ποιμαντική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας «Η Αγία Αικατερίνη», στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, βρέθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο  Ναό της Αγίας Αικατερίνης, εντός της κατασκήνωσης, πλαισιωμένος από τους Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρους Αθανάσιο Χατζή και Ζαφείριο Κουτελιέρη και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως Νεόφυτο Σαχλά. Αμέσως, μετά παρακάθισε στο πρωινό  μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στην κατασκήνωση.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των νέων στην κατασκήνωση, τονίζοντας, ότι λαμβάνουν χριστιανική παιδεία, αποκτούν εμπειρίες, μαθαίνουν στη συμβίωση, την αλληλοκατανόηση αλλά και την πειθαρχία.  Επιπροσθέτως, λαμβάνουν αρκετές γνώσεις σε πολλά αντικείμενα, μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος που ακολουθούν.

Ο κ. Χρυσόστομος συνεχάρη και ευχαρίστησε τα στελέχη και τους εθελοντές, για την προσφορά τους στη νεότητα και την τοπική εκκλησία, καθώς επίσης και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως, ενώ προσέφερε και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην τοπική κοινότητα Νέδουσας και τέλεσε τα θυρανοίξια του προσφάτως ανεγερθέντος παρεκκλησίου, προς τιμή του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

 

 

 

Εκτύπωση