Αφιέρωμα στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδας Κυπαρισσίας – Αρκαδιάς

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 από το «φευγιό από τη ζωή» του μεγάλου Κυπαρίσσιου Παναγιώτη Ηλία Γιαννόπουλου (Αμπατζή), του «βετεράνου της Αρκαδιάς» και το KALAMATA JOURNAL θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του δημοσιεύει ολιγόλεπτη παρουσίαση – προδημοσίευση από το γιό του, γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» και εκδότη του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία», Ηλία Παναγιώτη Γιαννόπουλο, για το κοινό τους έργο, απόσταγμα πολυετούς έρευνας με τίτλο «Η Αγία Τριάδα Άνω Πόλης Κυπαρισσίας – Αρκαδιάς και άλλα Εκκλησιαστικά Μνημεία της περιοχής»…

Το βιβλίο περιέχει φωτογραφίες του διάσημου Χιλιανού φωτογράφου Christian Fernandez και πρόκειται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων. Η πιο πάνω παρουσίαση είχε προβληθεί σε εκδήλωση για τα Εκκλησιαστικά Μνημεία της Άνω Πόλης, που είχε διοργανωθεί από το Σύλλογο για την «Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας», τον Ιούνιο του 2017, στο λαογραφικό μουσείο Κυπαρισσίας.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου τελέστηκε το διετές μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Πάνου Γιαννόπουλου στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό Βαρυμπόπι – Μοναστήρι Τριφυλίας, τόπος καταγωγής της οικογένειάς του.

 

 

Διαβάστε ακόμα