Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα βρέθηκαν και πάλι στα σχολεία, ενώ μία ιδιαίτερη μέρα είναι η σημερινή για τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού αλλά και για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου καθώς και για τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου που θα δώσουν τη δική τους μάχη. Στην Τρίπολη ο επίσημος αγιασμός τελέστηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (που συστεγάζεται με το αντίστοιχο Νηπιαγωγείο).

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος συνεπικουρούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο και ιερείς της Μητρόπολης. Τον αγιασμό παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας-Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο τέως Δήμαρχος- επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ΔΣ Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πολιτευτής Αρκαδίας- Διευθυντής ΔΙΕΚ Τρίπολης Γιάννης Κατσίρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος, ο ΔΣ της πλειοψηφίας Στέφανος Χατζόπουλος, ο γραμματέας του ΔΣ Τρίπολης Θεόδωρος Καραλής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Ταξίαρχος Π.Πούπουζας.

Ο Μητροπολίτης έδωσε τις ευχές του στα παιδιά για καλή σχολική χρονιά, ενώ ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος ανέφεραν πως θα είναι δίπλα στη σχολική κοινότητα για ό,τι χρειαστεί, όσον αφορά τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν, ενώ και αυτοί με τη σειρά τους, όπως και ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έδωσαν τις ευχές τους για μία χρονιά δημιουργική, με υγεία , καλή πρόοδο και πολύ παιχνίδι! Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον αγιασμό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

 

 



drt915.gr

Διαβάστε ακόμα