Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Πανηγυρικά συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας (Εκκλησία Κρήτης) και Ολβίας Επιφάνιος (Εκκλησία Ουκρανίας) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ενορία Θραψανού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε στον πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος. Αναφέρθηκε με πατερική τεκμηρίωση στο νόημα και στο μήνυμα της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, ευχαρίστησε τον Ολβίας Επιφάνιο και αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό ως σύμβολο αγιοπνευματικής ενότητας, αγάπης και ειρήνης, από τη χάρη και το έλεος του Κυρίου μας που καθηλώθηκε στον Τίμιο Σταυρό.

Η ειρήνη και η ενότητα της Εκκλησίας, δεν είναι δυνατόν να κλονίζεται επειδή το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στο πλαίσιο άσκησης των κανονικών δικαιοδοσιών του, κατέστησε στον 21ο αιώνα αυτοκέφαλη την Εκκλησία του ανεξάρτητου κράτους της Ουκρανίας, όπως στον 19ο και 20ο αιώνα, είχε παραχωρήσει τόμους αυτοκεφαλίας στις Εκκλησίες: Ελλάδος, Σερβίας, Ρουμανίας Βουλγαρίας και Αλβανίας, ενώ το 1590 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας Β’ ανακήρυξε σε Πατριαρχείο την Ρωσική Εκκλησία, η οποία έλαβε τη 5η θέση μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία.

 

 

Διαβάστε ακόμα