Δισαρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου

Ι. Μονή Παναγίας Γιάτρισσας – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταυγέτου για την εορτή Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Στο κύρηγμά του ο Μητροπολίτης Ιλίου αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής, τονίζοντας ότι η Παναγία με την γέννησή της αποτελεί την “πύλη” μετάβασης του ανθρώπου στον Παράδεισο. Ευχήθηκε δε, στους πιστούς το προσκύνημά τους στην Ιερά Μονή να είναι ιαματικό και να αποτελέσει την αφετηρία για την είσοδό τους στον Παράδεισο. 

Ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη Ιλίου για την παρουσία του, τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και τους προσκυνητές. 

Στη συνέχεια, στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής ο Δήμαρχος δώρησε στο Μητροπολίτη Ιλίου μια  πλακέτα του Δήμου Ανατολικής Μάνης σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στο Μοναστήρι. 

Πλήθος πιστών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, κατέκλυσε την Ιερά Μονή από νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

 

 

Διαβάστε ακόμα