Επίσκεψη Γερμανών μαθητών στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, μετέβησαν κατά την περσινή σχολική χρονιά στο Μόναχο της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο Wilhelmgymnasium München. Στην προσπάθειά τους αυτή βρήκαν συμπαραστάτη και αρωγό τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συνεισέφερε οικονομικά ώστε οι μαθητές αυτοί να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία.

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές από το  Wilhelmgymnasium München ανταπέδωσαν την επίσκεψη αυτή φθάνοντας στην πόλη της Καλαμάτας.  Μετά από την άφιξή τους και επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, οι Γερμανοί μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να γνωρίσουν τον άνθρωπο εκείνον που στάθηκε αρωγός στους φίλους τους ώστε να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

          Έτσι σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 οι μαθητές από τα δυο αυτά σχολεία, το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και το Wilhelmgymnasium München, με τη συνοδεία των καθηγητών τους κ. Παυλή Χριστίνας και Γωργιάδη Ηλέκτρας εκ μέρους του 7ου Γυμνασίου και Julius Günter και Monika Schwope επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τους καλωσόρισε στην πόλη της Καλαμάτας και τους συνεχάρη για αυτή τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δυο σχολείων. Οι Γερμανοί μαθητές προσέφεραν στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο μια γκραβούρα που απεικονίζει το κτιριακό συγκρότημα του σχολείου τους, το οποίο αποτελεί κτίσμα του έτους 1458.

Διαβάστε ακόμα