Ετήσιο Μνημόσυνο του Αρχιμ. Συμεών Λιανού στην Ι. Μονή Ρέθα Βάλτου

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Ρέθα Βάλτου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αρχιμ. π.Συμεών Λιανού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Κοσμάς, στο κήρυγμά του σχολίασε μηνύματα από τη ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Β΄ Λουκά. Επίσης αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές του μακαριστού Γέροντος π.Συμεών και συνεχάρη όλους τους συγκεντρωμένους πιστούς και τα πνευματικά παιδιά του π.Συμεών που προσήλθαν στην Ιερά Μονή για να προσευχηθούν για τον πολυσέβαστο πνευματικό πατέρα.

Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ρέθα Γερόντισσα Φιλοθέη, η οποία ανακαίνισε εκ βάθρων την ιστορική Ιερά Μονή και την οποία ονόμασε νέα κτητόρισσα της Μονής Ρέθα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Κοσμάς, ευχαρίστησε και καλωσόρισε την σεβαστή Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ροβελίστης Άρτης, Γερόντισσα Θεοκλήτη και τις μοναχές της Μονής, οι οποίες υπήρξαν πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού π.Συμεών και στην συνέχεια ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα.

 

 

Διαβάστε ακόμα