Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταύρου.

Χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανού Μίχου, συμπαραστατούμενου από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως ο π. Γερμανός, κήρυξε στο εκκλησίασμα το θείο λόγο, κάνοντας αναφορά στο ιστορικό γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού από την Αγία Ελένη. Επίσης, τόνισε, χαρακτηριστικά ότι ο Σταυρός πρέπει να αποτελέσει Σύμβολο στη ζωή του Χριστιανού όπου θα τον οδηγήσει στην σωτηρία του. 

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη και  Πρωτοπρ. Νικόλαο Παπασπηλίου.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ενώ τέλος, ο π. Ιουστίνος ομίλησε στους πιστούς για τον Τίμιο Σταυρό, που αποτελεί το Παγκόσμιο Σύμβολο της Ορθοδοξίας, το οποίο οφείλει ο κάθε Χριστιανός να ανυψώνει ψηλά στο νου και στην καρδιά του. 

Πλήθος πιστών συνέρρεε στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα