Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου
16 Σεπτεμβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε κι εφέτος ο εορτασμός της Παγκοσμίου  Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μητρόπολή μας. Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής το εσπέρας, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, απουσιάζοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Κύπρο, τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο του Τιμίου Σταυρού Μαψού, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, μεταφέρων συνάμα τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας τόσο στους ευλαβείς προσκυνητές όσο και στην ευάριθμη Αδελφότητα του Ι. Ησυχαστηρίου, της οποίας οι χοροί των Ιεροψαλτικών αναλογίων εύφραναν εξόχως τους προσευχομένους πιστούς.

Την επομένη το πρωί, 14 Σεπτεμβρίου 2019, ο Βοηθός Επίσκοπος  και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων και ετέλεσε τον Όρθρο και την Θ. Λειτουργία, ομίλησε δε στους ευσεβείς προσκυνητές, που κατέκλυσαν τους χώρους της Ι. Μονής, αναφερόμενος στο Ιερώτερο σύμβολο της Πίστεώς μας, τον Τίμιο Σταυρό ως όργανο σωτηρίας, ως σύμβολο αυταπαρνήσως και σύμβολο του πόνου, το οποίο οι πονεμένοι Χριστιανοί φέρουν μαζί τους παντοτεινή παρηγοριά τους και θάρρος στις απογοητεύσεις της ζωής τους, αλλά και ως πλούτο αδαπάνητο, που ο Χριστός με την θυσία Του επ᾿ αυτού έχει θέσει σε εφαρμογή, δηλαδή, τους δεσμούς της αγίας αγάπης, που συνδέουν όσους συναντώται ως Μαθητές κάτω από τον Σταυρό Του. Ολοκλήρωσε δε τον λόγο του μεταφέροντας ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στην Αδελφότητα της Ι. Μονής και στους παριστάμενους πιστούς.

Μετά το πέρας των Λατρευτικών συνάξεων παρετέθη στους προσκυνητές και από τις δύο Αδελφότητες εορτάσιμος νηστήσιμη τράπεζα.

 

 

Εκτύπωση