Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου

Ι. Μονή Παναγίας Γιάτρισσας – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Γιάτρισσας Ταϋγέτου. 

Κατά το μοναστηριακό τυπικό πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή των Αρχιερέων στην είσοδο της Ιεράς Μονής, ενώ εν πομπή μετέβησαν στο Καθολικό της.  

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Μάνης κ. Χρυσοστόμου. 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέλυσε εκτενώς τη φράση «Ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου», τονίζοντας τον ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την εκπλήρωση της Θείας Οικονομίας.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομο Πανταζή, δωρίζοντάς τους εγκόλπιο και σταυρό αντίστοιχα, καθώς επίσης, εναπόθεσε ένα εγκόλπιο στην Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ευχαρίστησε δε, το πλήθος κόσμου και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων που προσέδραμαν στο Μοναστήρι για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές Ακολουθίες και να λάβουν την χάρη της Παναγίας.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση της  Ιεράς Εικόνος πέριξ του Μοναστηριού, όπου στον προαύλιο χώρο τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Στο Αρχονταρίκι της Μονής η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κα Ελένη Δρακουλάκου προσέφερε μια τιμητική πλακέτα στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας σε ανάμνηση της επισκέψεώς του. 

Τέλος, ακολούθησε επίσημη τράπεζα κατά το μοναστηριακό τυπικό. 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα