O Αθ. Μαρτίνος ανέλαβε την αποκατάσταση Ναού στο Αίγιο

Ιδιαίτερα σημαντική για την Ιερά Μητρόπολή μας και ειδικότερα για την πόλη τού Αιγίου ήταν η σημερινή ημέρα, καθώς αμέσως μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης ο Σεβασμιώτατος Μη-τροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος αποκάλυψε τον λόγο που κάλεσε τους δημότες να βρεθούν στον προαύλιο χώρο τού Καθεδρικού Ναού, απ’ όπου είχε υποσχεθεί να προβεί σε μία βαρυσήμαντη δήλωση.

Λίγο μετά τις 10.30π.μ. και ενώ εκατοντάδες κόσμου είχαν συ-γκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε ότι ο εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος (προσφάτως ορίστηκε από την ελληνική Κυβέρνηση ως ο νέος Πολιτικός Διοικητής τού Αγίου Όρους) αναλαμβάνει την εξ ολο-κλήρου χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου από τον καταστροφικό σεισμό τής 15ης Ιουνίου 1995!

«Φεύγω ήσυχος διότι τακτοποιώ ένα χρέος που βάστηξα στους ώμους μου επί 24 χρόνια και για το οποίο προσπάθησα πολύ να βρω λύση. Πάλεψα πάρα πολύ. Πήγα σε πολιτικά πρόσωπα, σε υπουργεία, σε εφοπλιστές και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Προσευχόμουν στην Παναγίτσα να μου λύσει αυτό το χρέος. Και η Παναγία μού το έλυσε. Γι’ αυτό και Την ευγνωμονώ, μιας και μου… σκούπισε τα δάκρυα που έχυνα τόσα χρόνια για τον ΄΄λαβωμένο΄΄ από τον Εγκέλαδο Ιερό Ναό…» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «Άξιος!».

Προς επιβεβαίωση των λεχθέντων του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας διάβασε την επιστολή που του απέστειλε στις 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Μαρτίνος, με την οποία τον διαβεβαιώνει για την απόφασή του αυτή, ενημερώνοντάς τον παράλληλα πως ήδη έχει δώσει εντολή στον συνερ-γάτη του, πολιτικό μηχανικό κ. Δημήτριο Καλάκο για να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες.
«Μεγαλύτερο νέο δεν θα μπορούσα να σας πω!», κατέληξε καταχειρο-κροτούμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, που έδωσε εντολή στις 11.30π.μ. να χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Ιερών Ναών τής πόλεως του Αιγίου.

Λίγα λόγια για τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο
Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος είναι από τους πιο μεγάλους και πα-ραδοσιακούς πλοιοκτήτες παγκοσμίως. Η προσφορά του στη Ναυτιλία είναι σημαντική σε ευθεία αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Είναι ο επιχειρηματίας της θάλασσας με σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Αποτε-λεί συχνά θέμα συζήτησης το κοινωνικό του έργο το οποίο έχει κρατή-σει όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιό-τητας.
Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογι-κής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης της χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών Ιερών Ναών. Πρόσφα-τα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδο-σίας των δύο νοσηλευτριών στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νο-σοκομείο της Νάξου. Έχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιο Νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών.
Είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει σχολεία, κολυμβητήρια και πολλά άλλα, που δωρίζει πυροσβεστικά οχήματα, εκχιονιστικά αλλά και ταχύπλοα σκάφη, που κατασκευάζει δρόμους και πάρκα σε δήμους, ενώ προσφέρει και χρηματικές ενισχύσεις σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις. Όλα τα έργα του χρηματοδοτούνται από τα χρήματα της ναυτιλιακής του επιχειρηματικότητας μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «Αιγέας», της οποίας ηγείται μετά της συζύγου του Μαρίνας.
Άνθρωποι που τον γνωρίζουν από κοντά επισημαίνουν: «Ο κ. Μαρτίνος δεν εργάζεται μόνο για την εταιρεία του, την Eastern Mediterranean Maritime Ltd. που κατέχει στόλο από 63 ποντοπόρα πλοία και στην οποία απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 2.500 ναυτικούς στα πλοία της. Μοχθεί και δουλεύει εξίσου και για τους συ-νανθρώπους του αλλά και για το κοινωνικό περιβάλλον όπου ζει. Αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι, πέρα από την λαμπρή του πορεία στον εφοπλιστικό χώρο, έχει συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο συνερ-γατών του που έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογους εφοπλιστές και πολύ πε-ρισσότερο σε κοινωνικά έργα, όπως σημαντικές χορηγίες σε Υγειονομι-κά, Εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μέσω της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙ-ΓΕΑΣ», αλλά και στη συνεχή συμμετοχή του στο κοινωφελές έργο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Διαβάστε ακόμα