Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στη Λουτρόπολη Αιδηψού

Τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού επισκέφθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

            Εκεί, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδοθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους, έχοντας ως συλλειτουργούς του, πλην των συνοδών του Κληρικών, και τους Εφημερίους της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Σακαγιάννη και Οικον. Ιωάννη Σούρα.

            Από πολύ νωρίς προσήλθαν πολλοί Ενορίτες και αρκετά παιδιά γέμισαν το Ιερό Βήμα και διηκόνησαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και τα Ιερά Αναλόγια, υπό την ευθύνη των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Ευαγγέλου Καζάνη και κ. Δημητρίου Τυράκη.

            Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα, αναλύοντας το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Λουκάν ε΄, 1-11) και τονίζοντας την αξίας της υπακοής.

            Κατά την διανομή του Αντιδώρου από τον Σεβασμιώτατο, ομάδας Ορθοδόξων Σέρβων έψαλλαν θεομητορικούς ύμνους.

 

 

Διαβάστε ακόμα