Πλήθος πιστών τίμησε τις Αγίες Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη στη Χαλκίδα

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσήλθε στον πανηγυρίσαντα με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, και χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Χαλκίδος, του Βουλευτού Ευβοίας κ. Αθανασίου Ζεμπίλη της Δημάρχου Χαλκιδεών κ. Έλενας Βάκα και πολλών συνεργατών της Αντιδημάρχων, Προέδρων Οργανισμών κ.ά.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία, αναλύοντας τον χαρακτηρισμό “θεόφρων μητέρα”, που της δίνει η υμνολογία της Εκκλησίας μας, και επεσήμανε την σημασία και την αξία της διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων, ώστε να φρονούν κι εκείνοι τα του Θεού.

Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί προσκυνητές, οι οποίοι έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό-πανηγύρι, το οποίο ετοίμασαν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού, μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές και εθελόντριες και τα δραστήρια μέλη του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.

Τους ύμνους της Εορτής έψαλλε θαυμασιώτατα η Χορωδία “Τα πρώτα μου μελωδήματα”, αποτελούμενη από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού της Σχολής κ. Στυλιανού Μπενή, ενώ όλη η ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).

Φωτογραφίες: Γεώργιος Παπανικολάου.

Διαβάστε ακόμα