Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρη με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας

Το φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης Ζάμπιας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

 Ο κ. Ιωάννης, αφού ευχήθηκε στον Υφυπουργό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αναφέρθηκε στο πλούσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται και το οποίο συμβάλλει στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, αποτελώντας σημείο αναφοράς και αναγνώρισης της ελληνικής παρουσίας σε μία σημαντική περιοχή.

Ο κ. Διαματάρης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολό έργο του και εκδήλωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας για την ανακούφιση των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Ζάμπια.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, χθες το βράδυ, είχε παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Κατά την προσφώνησή του, ο κ. Διαματάρης συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στη Μεγάλη Βρετανία,  ευχήθηκε καλή επιτυχία στη σημαντική αποστολή του και τόνισε  ότι η πολιτεία θα είναι πάντοτε αρωγός στο έργο του.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αναφέρθηκε στη φιλική τους σχέση και υπογράμμισε ότι προσβλέπει στην πολύτιμη βοήθεια του για την ευόδωση της αποστολής του.

Παρόντες στο δείπνο ήταν, επίσης, ο Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη Ιάκωβος Μπιζαούρτης, ο Αρχιδιάκονος Ευγένιος Τσαραμανίδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, ο νομικός σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Σάκης Κεχαγιόγλου, οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και Φώτιος Φωτόπουλος και οι Άρχοντες του Πατριαρχείου, Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος και Γεράσιμος Φωκάς.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα