Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Κεγχρεών Αγαπίου
23 Σεπτεμβρίου 2019 Κοινοποιήστε

Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Κεγχρεών Αγαπίου

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως ΧριστούΛουτρακίου, τελέστηκε Αχιερατική Θ. Λειτουργία επί την μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού. Ως γνωστόν κατά την ημέρααυτή ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως μας, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ι. Μονής άγιος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος, άγει τα ονομαστήριά του.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί Ιερείς, Μοναστικές Αδελφότητες και πιστοί προκειμένου να συνεορτάσουν μαζί με τον Θεοφιλέστατο τα πρώτα του ονομαστήρια ως Αρχιερεύς. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησαν ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης, Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Ευστάθιο και στην οικογένειά του και στους αγώνες που έδωσαν προκειμένου να παραμείνουν σταθεροί και εδραίοι στην Πίστη τους. Στον δε εορτάζοντα και πρώτο εκ των συνεργατών του Θεοφιλέστατο, αφού του δώρισε Αρχιερατικό Εγκόλπιο και Σταυρό, ευχήθηκε να είναι πολλά, καρποφόρα και παραγωγικά τα έτη της Αρχιερωσύνης του, μεστά χαρίτων και ευλογιών παρά του Τρισαγίου Θεού.
Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

 

 

Εκτύπωση