Το Γενέσιο της Θεοτόκου εόρτασε η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και με πλήθος λαού, εορτάστηκε κι εφέτος το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι. Ναό στο Λουτράκι, όπου αποθησαυρίζεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Γιάτρισσας».

Το απόγευμα του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό συγχοροστατούντος τουΣεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ενώ στην συνέχεια επακολούθησε η καθιερωμένη Ι. Λιτανεία του θαυματουργού Εικονίσματος στους δρόμους της πόλεως του Λουτρακίου. Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσανΚληρικοί της Ι. Μητροπόλεως μας και από άλλες Ι. Μητροπόλεις.

Στην Λιτανευτική πομπή συμμετείχαν χιλιάδες πιστών συμπεριλαμβανομένων και τωνεκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και λοιπών Αρχών του Τόπου μας. Στο κήρυγμά του, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της πηγής της Ζωής καθώς στα σπλάχνα της εκυοφόρησε τον Χριστό και είναι γιατους Χριστιανούς η χαρά, η ελπίδα, η παρηγοριά και η Γιάτρισσα που θεραπεύει τις ψυχές και τα σώματα μας.Μετά το πέρας της Ι. Λιτανείας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην άψογη διοργάνωση των Πανηγυρικών Εκδηλώσεων, τον Στρατό, την Αστυνομία, τον Δήμο, την Φιλαρμονική, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές. Στην συνέχεια τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με την συμμετοχή πλήθους πιστών.          

Την επομένη ημέρα Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντοςτου Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου συνοδευομένου εκ του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγάπιου, των Συνοδών του Κληρικών και των Ιερέων του Λουτρακίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος με ευχέρεια λόγου, Αγιογραφικές και Πατερικές αναφορές ομίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή και τις προτυπώσεις που υπάρχουν στην Παλαιά Διαθήκη για τον Σταυρό του Χριστού.Τέλος, ευχήθηκε σε όλους  η Δέσποινα Θεοτόκος να βοηθήσει κάθε πιστό που προστρέχει σε Εκείνη για να γιατρευτεί από τις θανάσιμες αμαρτίες!

 

 

Διαβάστε ακόμα