Αγιασμός στα Κοινωνικά Φροντιστήρια από τον Μητροπολίτη Περιστερίου

Με κάθε λαμπρότητα και μέσα στο κατάμεστο, από πλήθος ανθρώπων, Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Περιστερίου, ετέλεσε ο Ποιμενάρχης της πόλεως κ.κ. Κλήμης τον Αγιασμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρότι τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τις 2 Σεπτεμβρίου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Αγιασμού τον λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος των Κοινωνικών Φροντιστηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Ζαρίκος ευχαριστώντας τους 39 εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες για την τεράστια εθελοντική προσφορά τους στους 140 μαθητές και μαθήτριες των τάξεων του Λυκείου. Ο π. Αλέξανδρος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας του εν λόγω Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2019-2020 καθώς και τις πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες, όπως Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Ψυχολογική υποστήριξη κλπ.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος εξήρε το πολύτιμο και πολυσχιδές έργο το οποίο επιτελείται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ευχαριστώντας θερμά τους εθελοντές καθηγητές, όλη την επιστημονική ομάδα και τον Υπεύθυνο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Ζαρίκο για τον επιτυχή συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Στην σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να βάζουν στόχους, να έχουν όνειρα για το μέλλον τους και να καταστούν ισορροπημένες προσωπικότητες έτσι ώστε να πετύχουν στο μέλλον τους και να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση της ζωής. Επίσης ο κ. Κλήμης ανακοίνωσε ότι κατά την ημέρα των ονομαστηρίων του θα επιβραβεύσει τους αριστεύσαντες επιτυχόντες φοιτητές της Μητροπόλεώς του με ένα ικανό χρηματικό ποσό.

Επιπροσθέτως ο επιχειρηματίας κ. Διονύσιος Αμάραντος, διευθυντής των δημοφιλών Σχολών Κομμωτικής ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ απέδωσε, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος, δωρεάν υποτροφία, πλήρους φοίτησης σε απόφοιτο μαθητή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στο τέλος της όμορφης αυτής εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος κ. Κλήμης έλαβε ως δώρο από τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την 5 ετή επέτειο Αρχιερατείας του μια ανθοδέσμη με τα αγαπημένα του λουλούδια. Ως αντίδωρο ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Περιστερίου διένειμε στους μαθητές και στις μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τετράδια και στυλό.

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin